nedeľa 24. januára 2010

Mrkvový zákusok...Sárgarépa suti



Mrkvu milujem...v každej forme. Či už surovú len tak chrúmať, alebo varenú, v šaláte, ako náhradu za mäso...alebo v zákusku. Tu je recept na jeden náš obľúbený.

Potrebné suroviny:
5 vajec
200g kryštálového cukru
100ml oleja
400g polohrubej múky
400g mrkvy
1 balíček prášku do pečiva
marhuľový džem
čokoládová poleva

Žĺtky, cukor a olej spolu vymiešame. Primiešame najemno nastrúhanú mrkvu.
Z bielkov ušlaháme tuhý sneh, múku zmiešame s práškom do pečiva a oboje striedavo vmiešame do cesta.
Plech vymastíme a vysypeme múkou a cesto naň rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Keď je cesto upečené, necháme ho trošku vychladnúť. Potom naň natrieme džem a polejeme čokoládovou polevou.


Sárgarépát imádom...bármilyen formában. Nyersen csak úgy ropogtatni, fotten, salátába, hús pótléknak...vagy sutiben. Itt a mi kedvenc répás sutink.

Hozzávalók:
5 tojás
200g kristály cukor
100ml olaj
400g liszt
400g sárgarépa
1 csomag sutopor
barack lekvár
csoki ontet

A tojás sárgákat, olajat és a cukrot habosra keverjuk. Hozzá adjuk a finomra reszelt répát.
Tojás fehérjéket kikeverjuk habnak, lisztet osze keverjuk a sutoporral és apránként mind a kettot hozza keverjuk a répa masszához.
A tepsit kikenjuk vajjal és listel, 180 fokon, elomelegítet sutoben sutjuk. Ha megsult, hadjuk kihulni. A tetejét megkenjuk barack lekvárral és leontjuk csokival.


4 komentáre:

  1. Vyzerá to dobre, určite vyskúšam. A ešte jedna otázka. Na obrázku je tvoja kuchyňa? Veľmi zaujímavo riešená. Páči sa mi.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka to je moja buduca kuchyna ...ak aj Pan Boh da tak uz v lete v presne takej budem vyvarat dobroty pre moju rodinku:-DDD

    OdpovedaťOdstrániť